D1 (en D2) kampioen en Domino’s pizza-party

Fortuna D1 kampioen!

Boven, vlnr.: Sascha, Thomas, Mika, Bram, Nathan en Sophie
Vooraan, vlnr.: Isabeau, Elle, Veerle, Veroniek en Emily

Voor de zaal was onze D1 teleurstellend gedegradeerd uit de hoofdklasse in een ijzersterke poule met teams die in de zaal ook hoge ogen bleken te gooien. Maar onze D1, onder leiding van Sophie en Sascha leerde veel bij in de zaal, maar moest helaas op het veld dus breedtekorfbal gaan spelen. Niet meer wisselen om de 2 doelpunten, en jongens die als meisje mogen spelen en vice versa. Groot voordeel van deze degradatie was natuurlijk dat Fortuna minder ‘onafhankelijke’ scheidsrechters hoefde te leveren😉. Maar hierdoor was er dus altijd een ‘thuisfluiter’ bij de zes competitiewedstrijden die nog wel gespeeld moesten worden!

We begonnen het veldseizoen helaas nog zonder Mika, die met buiten spelen zijn arm gebroken had. Gelukkig kon Dees de meeste wedstrijden bij ons aansluiten zonder zijn eigen wedstrijden te hoeven missen. En het voordeel dat we dus in het breedtekorfbal één van onze 5 dames als heer konden laten spelen, kwam ons nu goed van pas!

Onze eerste tegenstander op het veld was Fiks D1, onbekend voor ons, maar des te bekender bij onze D2 (die hadden er in de zaal al twee keer tegen mogen spelen)… Geen slechte ploeg, maar gelukkig werd uiteindelijk de winst met 7-9 binnengehaald. De eerste doordeweekse competitiewedstrijd tegen Die Haghe werd helaas in de laatste minuten verloren (9-8). Hevige teleurstelling bij iedereen, maar er was nog niks verloren: we konden ze thuis wel weer terugpakken! De week erna, weer op dinsdag, mocht de D1 aantreden tegen Madjoe D1. Op papier iets zwakker, en zodoende kon er weer aan het vertrouwen gewerkt worden en zodoende werd er met 12-5 gewonnen. Nog een lichtpuntje was het voor het eerste weer meespelen van Mika!

De returns volgden… Ditmaal eerst Die Haghe. In een pittig potje, met tactisch spel van beide ploegen (zowel Die Haghe als Fortuna begonnen met een dame als heer en een heer aan de kant!) waar de D1 eigenlijk altijd aan de goede kant van de score stond, werd uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen met 14-9. Nog twee potjes te gaan en alle kansen in eigen hand.

Vorige week werd de return tegen Fiks gespeeld. Ook ditmaal wist de D1 met 9-7 te winnen van deze ploeg. Door onderlinge resultaten was het gedeelde kampioenschap die dag al veiliggesteld en hoefde de laatste wedstrijd alleen nog maar gespeeld te worden…

Nadat onze toppers Veerle en Elle in de ochtend nog met de C2 hadden meegespeeld, vingen we geheel compleet (maar ditmaal zonder extra reserves) de reis naar Rijnsburg aan. Onze D1, inclusief een grote schare supporters waaronder de opa van Mika, die alles op alles had gezet om er vandaag bij te zijn, kwam na een lange reis aan bij het veld van Madjoe. Deze pittoreske locatie met gloednieuwe kunstgrasvelden werd omringt door schapen, inclusief geblaat, en werkelijk prachtige optrekjes. De wedstrijd ging op tijd van start met een flinke wind vanaf de kopse kant van het veld (het geblaat had dus wind mee!). Fortuna begon hun eerste aanval wind mee, en Isabeau opende de score met een strak schot: BAM, 0-1! Madjoe pareerde direct, maar Thomas scoorde gelukkig na nog 7 minuten eindelijk de 1-2. Ook deze werd vrij snel gepareerd, 2-2. De eerste 12,5 minuut waren voorbij, dus tijd voor het tweede aanvalsvak! Veroniek had er zin in vandaag en scoorde tweemaal. Maar ook deze goals werden direct gepareerd (2-3, 3-3, 3-4 en 4-4) door Madjoe. Vlak voor rust scoorde Mika, die vandaag voor het eerst weer een hele wedstrijd speelde, de 4-5 van ver. Een belangrijk doelpunt voor de ruststand en het psychologische voordeel.

Na rust scoorde Isabeau gelijk weer het eerste doelpunt, zodat de voorsprong voor het eerst 2 doelpunten werd. Maar zoals Madjoe de eerste helft vrijwel de hele tijd gedaan had, werd deze goal met een doelpunt van de thuisploeg beantwoord: 5-6. Thomas scoorde gelukkig ook weer een doelpunt, welke voor het laatste keer effectief gepareerd werd door Madjoe, 6-7… Isabeau verdiende in de volgende minuut een strafworp die zij feilloos scoorde, weer 2 punten voorsprong! Toen Thomas er 3 punten verschil van maakte, kon Madjoe er nog net de 7-9 en 8-9 uitpersen. Nog even een spannend momentje bij de laatste vakwissel, maar gelukkig dacht de scheidsrechter dat het inmiddels 8-10 was (of ik had kennelijk wat gemist).

Het verzet bleek in Madjoe’s laatste aanval wel gebroken, want hoewel Madjoe nu met wind mee speelde, kwamen ze eigenlijk niet meer tot echte kansen. De aanval van Fortuna scoorde er nog wel 2 bij (Veroniek en Emily), zodat de uitslag op papier 8-12 was!

Fortuna D1 dus ALLEEN kampioen! Na de uitreiking van de chocolade medailles van de opa en oma van Mika, gingen we gauw terug naar Fortuna voor de taart en de bubbels!

Uiteraard kregen alle spelers ook medailles van Fortuna, die met mooie woorden werden uitgereikt door onze gekoppelde selectiespelers Jessica en Fabienne. Trotse spelers, trotse coaches en vele trotse supporters😊.

Fortuna D1 en D2’s pizza-party!

Omdat Thomas en Dees samen het schutterstoernooi hadden gewonnen en daarmee Domino’s pizza’s voor hun teams hadden verdiend, leek het beide teams gezellig om dat ook samen te gaan verorberen. Hiervoor hadden we ook zaterdag 8 juni gekozen, de dag dat beide teams uiteindelijk ook hun kampioenschap vierden!

Na de laatste thuiswedstrijd van Fortuna 1 reserveerden we het achterste deel van de kantine, die we voor de gelegenheid een beetje verbouwd en versierd hadden. Voor de spelers van D1 en D2 (gesponsord), maar ook de aanwezige broers, zussen en ouders (gekocht met een leuke korting!) hadden we pizza’s besteld die we mochten ophalen bij Domino’s aan de Nassaulaan. Zo’n 50 stuks pizza werden ingeladen in onze taxi’s met Dees en Thomas:

Het uitdelen kon beginnen!  Gelukkig had Domino’s op de dozen geschreven wat erin zat, dat maakte het uitdelen een stuk makkelijker! Nadat iedereen lekker gesmuld had van de pizza’s deden we nog een spel met de kinderen. Van elke kind, en van sommige coaches, had Natasja foto’s van rond de 1 jaar oud verzameld. In groepjes moesten de kids proberen te herkennen wie wie was. Hilariteit alom, sommige kids herkenden zichzelf meteen, anderen hadden daar wat meer moeite mee (het was ook zo lang geleden!)… Ook ouders maakten spontaan groepjes en probeerden de foto’s te herkennen.

Uiteindelijk wist het team van Thomas, Dees, Elle en Roos de meeste dreumes foto’s te herkennen.

Daarna werd er, met een hapje en drankje, nog gezellig nagepraat door de ouders, en in hal 1 gespeeld door de kids (voetbal en verstoppertje volgens mij). Al met al, een topdagje voor de D1 en D2!

Alle ouders, en speciaal Natasja bedankt voor jullie bijdrage aan deze dag! En natuurlijk domino’s voor de overheerlijke pizza’s!