Fluiten op trainingen!

Graag willen we er als Fortuna alles aan doen om het begeleiden van wedstrijden als scheidsrechter de normaalste zaak van de wereld te maken. Daarom roepen we spelers en trainers op om minimaal vanaf de A en B leeftijd te fluiten op trainingen.

 

Als wissel stil zitten langs de kant doen we niet meer, maar we maken de spelvorm nog leuker en realistischer als de scheidsrechter betrokken raakt. Wees niet bang om een foute beslissing te maken en accepteer de beslissing van je teamgenoot. In een echte wedstrijd kan de scheidsrechter er ook weleens naast zitten, maar dan heb je in ieder geval de vrije bal situatie kunnen trainen.

De komende periode zullen we fluitjes aan de trainers van de A en B ploegen uitdelen om hiermee te faciliteren in het fluiten op trainingen.

We hopen natuurlijk dat de drempel op deze wijze lager wordt om echte wedstrijden te fluiten in het weekend. Dit kun je tegenwoordig zelf kiezen of gepland worden op elk niveau via het vrijwilligers management systeem (kies hiervoor dienst ‘scheidsrechter’) zodat je altijd wedstrijden krijgt die bij je passen. Heb je hier vragen over, of zou je graag verder begeleid willen worden in het fluiten? Mail dan naar jeugdscheidsrechter@fortuna-korfbal.nl (ook voor senioren).

Maar voor nu aan alle spelers en coaches: voeg het fluiten toe aan je training!

Namens de vereniging Fortuna,

De scheidsrechterscommissie

Lees meer nieuws

Fluiten op trainingen!

Graag willen we er als Fortuna alles aan doen om het begeleiden van wedstrijden als scheidsrechter de normaalste zaak van de wereld te maken. Daarom

Lees meer »