DRIE FINALES KOMEND WEEKEND!

Afgelopen weekend wisten zowel Fortuna 2, Fortuna A1 als Fortuna 1 hun halve finales te winnen en zich hiermee te plaatsen voor de finales om het veldkampioenschap.

Fortuna 2

In de eerste kruisfinale van dit weekend nam Fortuna 2 het op vrijdagavond op tegen DOS’46/VDK Groep 2 (hierna: DOS’46). Aangezien beide ploegen eerste waren geworden in hun poule vond deze kruisfinale plaats op neutraal terrein bij Korfbalclub Antilopen in Leusden.

Na het winnen van de tos besloot DOS’46 om te spelen met zwart-witte ballen in plaats van de gebruikelijke oranje-witte ballen. Echter, deze tactiek leverde niet het gewenste resultaat op. In het eerste kwartier van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op en kwamen zowel Fortuna als DOS’46 niet lekker los. DOS’46 probeerde de aanvallen van de ploeg van Sijmen van den Bergh en Leon Posthumus op verschillende manieren te ontregelen, maar dit werd afgestraft door onder andere mooie goals van Annick Post, Kay van Vliet en Roos van Groen. Fortuna 2 liep mede dankzij deze goals uit naar een 7-10 voorsprong met rust. In de tweede helft van deze kruisfinale liet Fortuna 2 zien – met veel reboundoverwicht, verdedigende druk en georganiseerde aanvallen – sterker te zijn dan DOS’46 2 en breidde de voorsprong uit. Ook de goed spelende Jorne van der Zee wist zijn ploeg DOS’46 2 niet naar een overwinning te schieten en na het fluitsignaal stond de eindstand van 12-17 in het voordeel van Fortuna 2 op het scorebord.

De andere kruisfinale werd na verlening met 15-16 gewonnen door PKC/Vertom 2.  A.s. vrijdag neemt ons tweede het dus weer in een finale op tegen de ploeg uit Papendrecht.

Fortuna A1

Fortuna A1 wist zich afgelopen zaterdag te plaatsen voor het NK Veldfinale in Driebergen. Tegenstander KZ/Keukensale.com werd verslagen met 19-21 in Koog aan de Zaan.

KZ/Keukensale.com A1 startte de wedstrijd goed met een 3-2 voorsprong na 5 minuten. Fortuna maakte gelijk en liep uit naar 3-6 waarna ze de voorsprong nooit meer uit handen heeft gegeven. Met rust was de stand 7-11 in het voordeel van Fortuna. KZ/Keukensale.com A1 probeerde tactisch nog het spelbeeld te veranderen met een dame- en herenwissel, maar Fortuna bleef gestaag scoren in beide vakken. Toch werd het in de slotfase nog spannend toen het verschil met 2 minuten voor tijd werd teruggebracht naar 1 punt. Fortuna bracht de eindstand op 19-21 in de laatste minuut.

De andere halve finale werd in een zinderende slotfase beslist in het voordeel van DVO/Transus A1. Hierdoor zijn de ploegen in de veldfinale een herhaling van de ploegen die elkaar eerder dit jaar troffen in de Ahoy’ zaalfinale.

Fortuna 1

Op het veld van KCR te Ridderkerk ving om 17:00 uur de derde kruisfinale van het weekend aan: Fortuna 1 – PKC/Vertom 1. Beide ploegen kwamen in de beginfase moeilijk in hun spel en moesten rekening houden met de wind. Het was Renée van Ginkel die met een mooi schot de score voor ons vlaggenschip opende. Hierop volgde een periode in de wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren. Met name door het sterk verdedigende werk van de Fortunezen was PKC genoodzaakt om in de eerste helft al te wisselen: het talent Jorien Jordaan verving Bo Oppe. Fortuna wist telkens een gaatje te slaan, maar mede dankzij goals van Brett Zuijdwegt (onder hoge verdedigende druk van Jessica Lokhorst) trok PKC de stand weer gelijk: we gingen rusten met een stand van 6-6. Ook in de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde: het vak van Nik van der Steen en het vak van Richard Kunst kwamen beiden niet gemakkelijk tot scoren, maar Fortuna hield het initiatief. Goals van onder andere Daan Preuninger en Merijn Mensink zorgden met nog 9 minuten op de klok voor een 10-8 tussenstand in het voordeel van Fortuna. Echter, de overwinning was zeker nog niet binnen want met nog één minuut te spelen stond er weer een gelijkspel (11-11) op het scorebord. Fortuna bracht Preuninger naar de aanval en met resultaat: een knappe actie leverde hem een strafworp op. Hij wist zijn hoofd koel te houden, verzilverde de strafworp en besliste de wedstrijd. Fortuna 1 verslaat PKC/Vertom 1 met 11-12 en gaat komend weekend strijden om de landstitel!

De andere kruisfinale werd minder spannend: DVO/Transus won met 18-23 van DOS’46/VKD Groep en neemt het dus komend weekend op tegen ons vlaggenschip.

Programma 21/22 juni:

Op vrijdagavond 19:30 uur in Kudelstaart ckv VZOD neemt Fortuna 2 het op tegen PKC/Vertom 2 in de strijd om de titel in de Reserve Ereklasse.

Fortuna A1 speelt a.s. zaterdag om 17:00 uur op het veld van Dalto in Driebergen de finale tegen DVO/Transus. Daarna zal Fortuna 1 om 19:00 uur ook spelen tegen DVO 1 om het NK.