Het volgende artikel is geplaatst met toestemming/medeweten redactie van Prorun.
Deze keer deel ik graag hier op ProRun mijn bodems van havermout.
Ze zijn echt heel makkelijk te maken, zeker wanneer je siliconen quichevormpjes gebruikt.
De bodems zitten vol met goede voedingsstoffen en zijn op een natuurlijke manier gezoet door de bananen.
Echt een prachtige start om je dag mee te beginnen!
Ingrediënten havermoutbodems (6 stuks)
- 20 gram havermout
- 2 koffie lepels lijnzaad
- 30 gram havermeel
- 4 eieren
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 2 bananen
Hoe maak je ze ?
Verwarm een oven voor op 180 graden
Prak de bananen en doe deze in een mengkom. Doe dan de havermout, havermeel, eitjes, lijnzaad, wijnsteenbakpoeder erbij.
Roer alles goed tot één glad beslag. Giet het beslag in de quiche vormpjes (ik had deze van siliconen).
Zet dit in de oven voor 25 min.
Daarna wip je de ontbijt taartjes er voorzichtig uit en bak je ze nog even aan de onderkant. Zo worden de bodems heerlijk krokant. Dit doe je nog even 5 á 10 min.
Laat ze dan even afkoelen en beleg ze dan met wat je lekker lijkt. Je kunt ze bijvoorbeeld eten met heerlijke appeltjes en kaneel, dan lijken het net mini-appeltaartjes of met aardbeien of cranberry compote.
Eet smakelijk!
Karen Marcus Bliekendaal begon jaren geleden met hardlopen om af te vallen. Ze werd verliefd op het hardlopen en vergat de rest. Door steeds gezonder te eten en buikpijnvrij door glutenvrij te gaan eten kwam zij steeds beter in haar vel en ontwikkelde een geheel eigen lifestyle. De passie voor koken deelt Karen op haar Facebookpagina. Over haar liefde voor hardlopen schrijft ze op haar Instagram.